Tip: Screenshots maken vanuit de browser

Gepubliceerd op Dinsdag 6 augustus 2013 in tips

Een uitermate handige extensie voor zowel Firefox als Chrome is FireShot. Met FireShot kun je op verschillende makkelijke manieren een screenshot maken van een webpagina, direct vanuit de browser!

Screenshot maken van een volledige webpagina

Met FireShot kun je een screenshot maken van een gedeelte van een web pagina, door middel van met de muis een selectie te maken.

Echter, een absolute top feature is de mogelijkheid om een screenshot te maken van een webpagina in zijn volledigheid. Dat wil zeggen, FireShot maakt één screenshot van een pagina van top tot teen. Dit betekent dat je zelf niet het tijdrovende proces van screenshot maken, omlaag scrollen en opnieuw screenshot maken hoeft te doorlopen.

Een voorbeeld van onze webpagina gemaakt met FireShot:

Een voorbeeld screenshot van een volledige webpagina gemaakt met FireShot
Klik op het plaatje om het in de volledigheid te zien.

Bewerken

Naast het maken van de screenshot zelf zit er ook nog een simpele editor in verwerkt waarmee het mogelijk is om een gemaakt plaatje groter of kleiner te maken, of stukken weg te snijden.

Wanneer je de Pro versie aanschaft heb je ook de mogelijkheid om onder andere annotatie's te maken. Dat wil zeggen, je kunt gemaakte screenshots bewerken en labels en/of tekst toevoegen.

Voorbeeld van screencapture met annotaties
Bovenstaand plaatje is eigendom van FireShot

Opslaan

Voor het opslaan van de plaatjes zijn er verscheidene mogelijkheden:

  • Direct uploaden naar Twitter, Facebook, Picasa, Flickr, ImageShack
  • Opslaan naar hardschijf als PDF, PNG, GIF, JPEG of BMP
  • Kopiëren naar het klembord
  • Afdrukken
  • E-mailen

Van bovenstaande mogelijkheden is het kopiëren naar het klembord echt een super feature. In combinatie met bijvoorbeeld GMail is het hiermee mogelijk om een screenshot te maken van een webpagina, en het het plaatje meteen als attachment te plakken in een mailtje in GMail. Dit zorgt ervoor dat het maken van een screenshot van een webpagina geen minuten werk meer is, maar letterlijk in luttele seconden voltooid is.

FireShot installeren

Je kunt FireShot als extensie installeren voor Firefox en/of Chrome via deze link

comments powered by Disqus

Sinds 2006 hebben onze services en producten al honderden mensen geholpen hun dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren: