Windows Azure BizTalk Services preview

Gepubliceerd op Vrijdag 2 augustus 2013 in azure

Sinds 2000 heeft Microsoft met BizTalk Server een product voor B2B communicatie tussen bedrijven. Deze applicatie integratie server kan worden gebruikt om berichten tussen verschillende bedrijven uit te wisselen zoals bestellingen en voorraadindicaties.

Echter met de huidige tendens dat veel applicaties naar de cloud worden verplaatst, heeft Microsoft nu ook een applicatie integratie oplossing met Windows Azure BizTalk Services als clouddienst in betá.

Binnen iPerform Software

Voor een aantal van onze klanten hebben wij in het verleden op-maat-gemaakte koppelingen gemaakt om het bestelproces tussen externe partijen te automatiseren. Verscheidene van deze externe partijen maken gebruik van een BizTalk Server (on premise). En hoewel BizTalk Server zo zijn eigenaardigheden kent, is de veelzigheid van het product een grote pré.

Reden genoeg voor ons om het nieuwe Windows Azure BizTalk Services eens van dichterbij te bekijken.

Azure

Zoals verwacht wordt deze clouddienst binnen Microsoft's eigen cloud platform Windows Azure aangeboden. De BizTalk Services wordt op dit moment aangeboden als preview. Dat wil zeggen dat men er nog volop aan het ontwikkelen is, maar dat de doorgewinterde waaghals er ondertussen aan mag gaan snuffelen.

Het aanmaken van een BizTalk Service
Het aanmaken van een BizTalk service

Mogelijkheden

Net zoals de on-premise variant is Biztalk Services gericht op het integreren van enterprise systemen. Het biedt ondermeer standaard ondersteuning voor de volgende veel gebruikte paketten:

 • SAP
 • Oracle EBS
 • PeopleSoft
 • SQL

Ook worden de volgende transport protocollen direct ondersteund:

 • HTTP (met of zonder AS2)
 • FTP
 • SFTP
 • REST datasources

Naast bovengenoemde transport protocollen doet BizTalk Services ook de volgende Azure specifieke services aan:

 • Service Bus Queues
 • Topics
 • SQL Database
 • Blob store

Kosten

Het Enteprise karakter van BizTalk komt ook zeer duidelijk terug in de prijs.

Developer

Voor de ontwikkelaar is er een speciaal goedkoop abonnement, welke niet voor productie doeleinden mag worden gebruikt voor €0.0485 p/uur ofwel €35.75 p/maand.

Basic en Standaard

Basic en standaard kennen beide dezelfde functionaliteit echter zit er een verschil in het aantal berichtsoorten dat er mogen worden aangemaakt en de mogelijk om meerdere instanties naast elkaar te kunnen draaien.

Basic kost €0.2495 p/uur en/of €185.44 p/maand.

Standaard kost €1.5006 p/uur en/of €1,116.31 p/maand.

Premium

Voor onbeperkte functionalit en de mogelijkheid om gebruik te maken van een EDI Customer Portal en gebruiksklare voorgedefinieerde EDI berichten is er ook het Premium abonnement, welke ook meteen het allerduurst is. Daarnaast is er ook een licentie inbegrepen voor een on-premise installatie van zijn voorganger BizTalk Server.

Premium kost €3.0012 p/uur en/of €2.232.62 p/maand.

Korting

Tijdens de preview periode is er een korting op alle abbonnementen van 50%.

Tot slot

Wanneer je interesse hebt om zelf BizTalk Services van dichterbij te bekijken kun je dit doen door middel van je Windows Azure account de preview te activeren.

comments powered by Disqus

Sinds 2006 hebben onze services en producten al honderden mensen geholpen hun dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren: