Foodjet

Een applicatie om voedsel decoratie mee te ontwerpen welke wordt geprint op een voedselprinter.

Klant - De Grood Innovations

Services - Ontwerp, Ontwikkeling, Integratie

Het probleem

De Grood Innovations heeft het uiterst innovatieve voedsel printsysteem Foodjet ontwikkeld dat wordt ingezet voor massaproductie van voedingsproducten en daarbij ook voor de decoratie van deze producten. Al snel werd duidelijk dat deze manier van produceren ook uitermate geschikt is voor prototyping gezien de flexibiliteit van het printsysteem. Echter was op dit moment het programmeren van de printkoppen nog een tijdrovend proces met veel stappen uitgevoerd door een technicus.

De oplossing

iPerform Software heeft een oplossing ontwikkeld welke in contact staat met de printkoppen van het Foodjet systeem. Deze software stelt de gebruiker in staat om ontwerpen te laden vanaf een netwerkdrive om vervolgens deze ontwerpen met een druk op de knop door te sturen naar de printkop van Foodjet. Naast de mogelijkheid om door middel van het tekenprogramma, dat zit verwerkt in het Foodjet software systeem, snel designs te schetsen of aan te passen, stelt de software de gebruiker ook in staat om van beeldmateriaal een automatische voedsel druppel analyse uit te voeren. Een voedsel druppel analyse zet een grafisch beeld om in een druppel patroon dat afgedrukt kan worden via het Foodjet printsysteem, op een zo efficient mogelijke manier. Hierdoor is de tijd van ontwerp tot productie aanzienlijk verkleind.

De Foodjet applicatie draaiende op een computer
Het resultaat van een Foodjet ontwerp als decoratie op een cake

Het resultaat

Een gebruiksvriendelijk platform dat de klanten van De Grood Innovations in staat stelt zeer snel te prototypen met ontwerpen om ze vervolgens als massaproductie in gebruik te nemen.

Foodjet

De Grood Innovations is de ontwikkelaar van het Foodjet systeem welke het mogelijk maakt om digitaal aangeleverde ontwerpen met eetbaar materiaal te printen op een mass-production schaal.

Partners

Nooteboom Elektronica

Tags

  • Microsoft .NET
  • C#
  • OpenCV
  • Integratie externe systemen

Dankzij de applicatie is het proces van ontwerpen, veranderen en uitproberen teruggedrongen van enkele uren tot een druk op de knop!

Pascal de Grood, De Grood Innovations

Wilt u ook met ons werken? Neem contact met ons op!